Cauta pe site

Centru de presa

Ce ar trebui să știm despre plata cu portofelul electronic?
martie 2015

ThePhoneGeeks a EuroGsm prezintă principalele avantaje ale acestei metode de plată, precum și variantele disponibile pe piața locală

„Portofelul electronic este o metodă simplă, comodă și rapidă de plată. Datele cardului sunt introduse o singură dată în aplicația mobilă, iar la comerciant ajunge doar confirmarea de plată. În cazul plăților în magazine, nu mai este necesară trecerea cardului printr-un POS, riscul de fraudă fiind astfel mai scăzut”, a spus Ioana Trifu – ThePhoneGeeks.

Desigur, rămân și câteva dezavantaje, printre care faptul că, în momentul de față, nu toți comercianții permit acest tip de plată, iar aplicațiile portofelului electronic funcționează doar pe telefoanele inteligente cu sisteme de ooperare Android 2.3+, iOS 6+ și Windows Phone 8.1.

Variantele disponibile în România

Aplicația mobilPay Wallet, lansată de procesatorul de plăți online NETOPIA mobilPay în parteneriat cu MasterCard, a devenit disponibilă pentru România încă din 2013. De anul acesta, aplicația a fost integrată în MasterPass, oferind utilizatorilor mobilPay posibilitatea de a efectua plăți cu portofelul electronic oriunde în lume. Un alt avantaj al acestei aplicații este că poate fi folosită de clienții oricărei bănci, însă aceștia trebuie să fie posesori de card MasterCard sau Visa.

„O extensie a metodelor electronice sunt punctele de plată contactless, dedicate telefoanelor dotate cu cip NFC. Acestea funcționează prin apropierea telefonului de POS-ul compatibil, iar plata este efectuată automat. Printre telefoanele care sunt dotate cu această tehnologie se numără și iPhone 6, în acest caz confirmarea plății fiind realizată prin amprentă digitală, Touch ID, ceea ce conferă plăților o securitate maximă”, a mai explicat Ioana Trifu.

O altă modalitate de plată disponibilă este SEQR, lansată în România de către Garanti Bank, în colaborare cu suedezii de la Seamless, metodă care funcționează prin scanarea unui cod QR amplasat lângă casele de marcat, cu ajutorul telefonului mobil. După scanarea codului este necesară introducerea codului PIN, iar toate plățile sunt salvate în istoricul de pe telefonul mobil.  

„Având în vedere deschiderea românilor față de tehnologia oferită de telefonia mobilă, ne așteptăm ca din ce în ce mai mulți comercianți să ofere posibilitatea plății prin portofelul electronic. Momentan, aplicația SEQR este disponibilă în peste 1.500 de locații, precum și online, iar mobilPay Wallet poate fi utilizat la peste 3.000 de comercianți din România, inclusiv companii de transport aerian sau florării”, a încheiat specialistul EuroGsm.

De asemenea, Google, Windows și Apple au dezvoltat propriile aplicații wallet, care însă au o funcționalitate momentan limitată. Google Wallet poate fi utilizat doar pentru plăți sau transfer de bani în Statele Unite, iar iOS Passbook are disponibilă funcția de wallet exclusiv pentru versiunile de iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Cadouri de 8 martie Cum să îți impresionezi mama sau iubita cu un cadou tech de Ziua Femeii
martie 2015

Fie că este vorba de iubită, soție sau mamă, cu ocazia zilei de 8 martie fiecare își dorește să facă un cadou special, prin care să o impresioneze și să îi arate cât de mult o iubește. De aceea, specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm propun câteva idei de cadouri tech, în funcție de stilul de viață și personalitatea femeii căreia urmează să fie dăruite.

„Dacă ne gândim la femeile împătimite de modă și de accesorii, atunci trebuie să oferim telefoane care să joace rolul unui adevărat accesoriu pentru garderoba lor chic. Dispozitivele Apple rămân în fruntea smartphone-urilor care sunt un adevărat fashion statement, iar ultimul model lansat, iPhone 6, este subțire și extrem de elegant”, a spus Ioana Trifu – ThePhoneGeeks.

De asemenea, pot fi oferite în dar huse sau capace de protecție care, prin design-ul lor sau imprimeuri, dau o notă de șarm chiar și unui telefon cu aspect comun. Mai mult, acestea se pot schimba în funcție de ținută sau ocazie.

Iar pentru că fashionistele sunt pasionate de selfie-uri, acestea au nevoie de un telefon care să aibă o cameră foto performantă, cum ar fi HTC One M8 sau Samsung Galaxy Note 4. Acesta din urmă are o funcție a camerei principale care detectează fața persoanei și o încadrează în fotografie, rezultând astfel cele mai reușite selfie-uri.

Telefoane și accesorii pentru femeile active

În ultima perioadă s-a înregistrat o creștere semnificativă pe piața accesoriilor inteligente de tip ceas sau brățară. Aceste accesorii sunt perfecte pentru orice împătimită de fitness, dar și pentru femeile active, care sunt pe fugă tot timpul și doresc să își monitorizeze activitatea zilnică. Ceasurile precum MyKronoz ZeWatch se conectează prin Bluetooth la orice dispozitiv și transpun funcțiile principale ale telefonului pe ceas. În plus, acestea sunt dotate cu senzori care măsoară activitățile fizice, numărul de calorii arse și calitatea somnului celei care le poartă.

„Dacă un smartwatch este prea mult, puteți alege să-i faceți cadou o brățară. Sony are un astfel de produs, SWR10, care este din silicon, astfel putând fi folosită chiar și la înot. Utilizată împreună cu aplicația dedicată, Lifelog, această brățară monitorizează activitățile fizice și, în plus, prezintă o evidență a obiceiurilor zilnice, inclusiv navigarea pe Internet, comunicarea pe rețelele sociale sau pozele realizate”, a adăugat Ioana Trifu.

Tot în categoria cadourilor cu un preț rezonabil, dar extrem de folositoare pentru persoanele sportive, se află și tocurile sport și suporturile pentru bicicletă, compatibile cu mai multe dimensiuni de telefoane.

Pentru femeile de carieră, specialiștii EuroGsm recomandă BlackBerry Passport, cu un ecran mare și o tastatură QWERTY mai lată și mai ușor de manevrat. În plus, pentru siguranța comunicațiilor în sectorul business, cei de la BlackBerry se ocupă direct de criptarea mailurilor.

O variantă mai ieftină și în același timp mai colorată, este Nokia Lumia 1520. Acest smartphone are avantajul sistemului de operare Microsoft, iar dacă la birou folosesc, cu precădere, programe Microsoft, le va fi foarte simplu să folosească acest birou-mobil dotat cu toate programele cunoscute.

„Pentru siguranța și comoditatea unei femei care este mai tot timpul în mașină, un carkit este un cadou potrivit. Un model de tipul Jabra Drive are un design elegant, este ușor de folosit, iar bateria rezistă până la 30 de zile în stand-by și peste 20 de ore în convorbire”, a precizat Ioana Trifu.

De Ziua Mamei, fă-i cadou un telefon nou

Mamele și-au ținut întotdeauna aproape pozele cu familia, precum și mici agende telefonice, cu notițe care cad din ele. De aceea, pentru ele, una dintre cele mai importante caracteristici ale unui smartphone este memoria. Pe lângă aceasta, desigur, telefonul ar trebui să aibă un ecran mare și să fie simplu de utilizat.

Un dispozitiv care îndeplinește toate aceste condiții este Samsung Galaxy S4, cu un display de 5 inch, sunet excelent și până la 32 GB memorie. Un smartphone cu display puțin mai mic, dar cu sunet tare și foarte clar este HTC One Mini. Acest telefon este dotat și cu lanternă, care este foarte practică.

EuroGsm estimează triplarea numărului de facturi de utilități încasate prin intermediul serviciuluiun-doi Centru de plăți
martie 2015

EuroGsm, unul dintre cei mai mari retaileri din domeniul telecom, estimează pentru primul trimestru din 2015 triplarea numărului de facturi de utilități încasate per client în rețeaua națională de magazine prin intermediul serviciului un-doi Centru de plăți. În această perioadă, EuroGsm desfășoară un concurs în magazine pentru promovarea serviciului, iar până în data de 30 martie participanții au ocazia să câștige tablete, telefoane și gadget-uri.

„Odată cu implementarea serviciului un-doi Centru de plăți, numărul facturilor de utilități încasate în magazinele EuroGsm a crescut, iar pentru primul trimestru din 2015 ne așteptăm chiar la triplarea acestuia”,  a declarat Zoltan Halmai, Director Comercial EuroGsm.

 În perioada menționată, avantajul este de partea celor care achită mai multe facturi, deoarece își sporesc șansele de a câștiga unul dintre cele 6 premii puse în joc. Cei care își achită facturile de utilități (electricitate, apă, gaz) prin intermediul serviciului un-doi Centru de plăți și utilizează cardul de fidelitate EuroGsm, în oricare din magazinele EuroGsm din rețeaua națională, intră în cursa pentru câștigarea de premii ce constau în o tabletă Samsung Galaxy Tab 4, două telefoane LG G2 Mini, dar și gadget-uri precum brățara Fitbit Flex Activity & Sleep Tracker, boxele Soundbar Bluetooth Kitsound Ovation sau ceasul LG G Watch.

„Implementarea sistemului un-doi Centru de plăți în magazinele EuroGsm reprezintă un pas important pentru noi, acesta fiind unul dintre cei mai puternici comercianți parteneri. Cu această ocazie, dorim să încurajăm promovarea serviciului nostru către clienții EuroGsm, prin intermediul unui concurs dedicat acestora”, a declarat Călin Chira, Director de Vânzari un-doi Centru de plăți.

Extragerea va avea loc în data de 3 aprilie 2015, iar regulamentul integral al concursului este disponibil pe site-ul EuroGsm.

Cei care nu dețin un card de fidelitate EuroGsm își pot crea pe loc unul gratuit, prin completarea unui formular de primire card. Aceștia pot acumula puncte la orice tranzacție, care pot fi transformate ulterior în reduceri de preț la achizițiile de produse din rețeaua EuroGsm.

Despre un-doi Centru de plati 

Din 2004 s-au specializat pe distribuția de produse preplătite ale principalilor operatori de servicii telecom, drum care a culminat în septembrie 2014 cu lansarea un-doi Centru de plăți - un serviciu isteț de încasare a facturilor de utilități în magazinele partenere din toata țara, rețea aflată în continuă extindere.

Compania se dezvoltă pe o structură de 5.400 de magazine-partenere din toată țara, peste 7.000 de terminale și o experiență de 10 ani în serviciile de încărcare a cartelelor prepaid pentru toți operatorii de telefonie mobilă.

Portofoliul de furnizori include: Electrica Furnizare, E.On, Orange, Vodafone, RCS-RDS, UPC, Enel, GDF Suez, SEA Complet, Aquatim, Harviz, Nobel, Focussat, PaySafeCard, acestora adăugându-se în permanență alții noi.

 # # #

Informatii in cloud:Cum să ai acces oricând la SMS-uri, agenda de telefon, poze și alte documente
februarie 2015

Spațiile de stocare online de tip cloud permit salvarea numerelor de telefon, a SMS-urilor, dar și a fotografiilor, muzicii și documentelor, iar divizia specializată ThePhoneGeeks a EuroGsm vine cu o serie de recomandări de aplicații pentru stocarea și accesarea documentelor în cloud, simplu și rapid, de pe smartphone, tabletă sau PC

 

„Cu aplicațiile de tip cloud, copia de rezervă a memoriei telefonului este încărcată în mediul virtual, pe care doar tu îl poți accesa. Toate fișierele, pozele sau video-urile pot fi salvate online, fiind securizate și sincronizate cu toate dispozitivele noastre. De exemplu, dacă vă schimbați telefonul, toate fișierele, inclusiv contactele, vor fi sincronizate cu noul telefon. Aveți nevoie doar de o conexiune la Internet și de o aplicație dedicată preinstalată”, a explicat Adriana Vlad – ThePhoneGeeks.

Una dintre aplicațiile gratuite pentru sistemul Android, precum și cea mai cunoscută, este Dropbox. Aceasta permite stocarea de imagini, clipuri video, fișiere, precum și editarea documentelor, marele avantaj fiind spațiul de stocare online de 50GB. Trebuie ținut cont de faptul că, după descărcarea aplicației din Google Play, este necesară crearea unui cont de utilizator.

O altă aplicație gratuită este OneDrive.  Chiar dacă spațiul de stocare online este de numai 15 GB, aceasta este compatibilă pentru toate sistemele de operare: de la PC-uri la Mac-uri, Android, iOS și telefoane Windows și tablete, permițând stocarea de fotografii, videoclipuri, fișiere, precum și editarea documentelor.

Deoarece pentru majoritatea aplicațiilor de acest tip trebuie creat cont de utilizator, specialiștii EuroGsm atrag atenția asupra stabilirii unei parole complexe, care să fie formată din litere, numere și caractere speciale. O altă măsură de siguranță este instalarea unui program antivirus.

„Pentru salvarea SMS-urilor și a jurnalului de apeluri există aplicația SMS Backup+, care creează o copie a mesajelor și a apelurilor recepționate direct în adresa de e-mail Google a utilizatorului. Avantajul acesteia este că ne aduce, sub aceeași interfață, atât cele două liste cât și agenda de telefon, chiar în contul de Gmail, așadar putem reciti anumite SMS-uri sau ne putem reaminti ora și data la care am vorbit cu cineva, în timp ce ne verificăm mailurile primite”, a mai spus Adriana Vlad.

Și operatorii de telefonie mobilă oferă clienților spații de stocare virtuală, în funcție de valoarea abonamentului deținut, iar spațiul de stocare se poate mări prin plata lunară suplimentară la valoarea abonamentului. Alternativa gratuită pentru a beneficia de mai mult spațiu de stocare este crearea unui cont pe diferite platforme, mai spun specialiștii EuroGsm.

# # #

Despre ThePhoneGeeks

ThePhoneGeeks este divizia EuroGsm specializată în rezolvarea problemelor legate de telefonia mobilă, membrii echipei având rolul de a da sfaturi clienților şi de a încuraja utilizarea corectă și la capacitate maximă a dispozitivelor mobile.

# # #

Despre EuroGsm

EuroGsm este compania specializată telecom, fiind unul dintre cei mai mari retaileri, cu o reţea de magazine extinsă la 113 unități și 81 de orașe în cei 18 ani de existență. Compania aduce pe piață, atat în magazine cât și online pe www.eurogsm.ro, cele mai noi tendințe în domeniul comunicării mobile, telefoane de ultimă generație, accesorii și o gamă variată de servicii, precum plata facturilor, abonamente de voce sau date. 

EuroGsm este ghidul pe care ți-l dorești alături când pornești în explorarea tehnologiei.

# # #